کد خبر : 107950
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۹:۰۱

یادداشت| پشت پرده ترور معاون سازمان اطلاعات پاکستان؛ اعلان جنگ به اسلام آباد

یادداشت| پشت پرده ترور معاون سازمان اطلاعات پاکستان؛ اعلان جنگ به اسلام آباد

ترور معاون سازمان اطلاعاتی ارتش پاکستان موسوم به آی اس آی، در اصل نوعی اعلان جنگ از سوی تروریست های تحریک طالبان است.

به گزارش وب سایت خبری پیک شرقی « محمد رضا کمیلی » کارشناس مسائل پاکستان ضمن انتشار یادداشت نوشت: ترور «نوید صادق سیال» معاون بخش تروریسم سازمان اطلاعات ارتش پاکستان ISI یک اتفاق مهم و بزرگ بود که چند روز پیش به وقوع پیوست.

پیشینیه فعالیت های نوید صادق که یکی از برجسته ترین عناصر اطلاعاتی ارتش پاکستان تلقی می شد نشان می داد که ترور او یک اقدام حساب شده و معنا دار بود که از سوی تروریست های تحریک طالبان پاکستان مسئولیت آن پذیرفته شده است.

نوید صادق که نشان ملی «ستاره جرئت» را نیز دریافت کرده بود در یافتن مخفی گاه های داعش در شهر فیصل آباد پاکستان نقش کلیدی داشت.

او همچنین در بازیابی فرزند «یوسف رضا گیلانی» نخست وزیر پیشین پاکستان که ربوده شده بود نیز نقش مهمی ایفا کرده بود و به دلیل همین نوع فعالیت هایشان از افراد شناخته شده ISI به حساب می آمد.

نوید صادق در حالی کشته شد که به منظور انجام یک عملیات ضد تروریستی در شهر خانیوال به سر می برد. او در حال صرف غذا به همراه دو نفر از دوستانش هدف شلیک گلوله قرار گرفت و از این جمع سه نفره دو نفر جان خود را از دست دادند.

از آنجا که تحریک طالبان پاکستان مسئولیت قتل وی را به عهده گرفته است می توان حوادث و اتفاقات روزهای اخیر را چنین تحلیل کرد که اسلام آباد و تروریست های تحریک طالبان پاکستان از راه مذاکره به نتیجه خاصی نرسیده اند، و تروریست ها رسما به دولت پاکستان اعلان جنگ کرده اند.

این گونه ترورها به پاکستان فشار خواهد آورد با این حال هر دو سعی می کنند از موضع قدرت دیگری را به مذاکرات مجبور کنند تا ضمن مذاکره بتوانند امتیاز های بیشتری بگیرند.

ارتش پاکستان از سال ۲۰۱۴ و با شروع عملیات های ضد تروریستی ضرب عضب و رد الفساد ضربات محکمی به پیکره تحریک طالبان پاکستان وارد کرد ولی پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان به وضوح قدرت چانه زنی این گروه تروریستی افزایش یافته است.

اعضای این گروهک تروریستی در خاک افغانستان سنگر می گیرند و تا کنون در سطح میدانی اقدام قابل بیانی از سوی طالبان افغانستان برای کنترل تروریست های تحریک طالبان پاکستان دیده نشده است.

شکست اخیر مذاکرات که با اعلام لغو آتش بس از سوی تحریک طالبان پاکستان همراه بود با شروع چند عملیات تروریستی در پاکستان مقارن شد. این به آن معناست که اگر دولت پاکستان به سرعت فکری به حال کنترل این گروه تروریستی نکند بازهم شاهد روزهای سیاه سال های قبل خواهد بود.

از سوی دیگر دولت مردان پاکستان انجام مذاکرات در شرایط کنونی را منتفی دانسته و تاکید دارند که هرگز حاضر نیستند مانند گذشته با تروریست ها مذاکره کنند. «راناثناءالله» وزیر کشور پاکستان در این رابطه می گوید: مذاکره با تروریست ها بی فایده بوده و ما نتیجه خاصی از امید داشتن به این مذاکرات ندیده ایم.

نباید فراموش کرد که اگر تحریک طالبان پاکستان به همین شکل فعالیت های خود را ادامه دهد و طالبان افغانستان نیز فعالیت خاصی برای کنترل این گروه یا حداقل میانجی گری میان دو طرف انجام ندهد یکی از مهم ترین اهداف پاکستان از حمایت چند ساله از طالبان با شکست روبرو می شود.

وزیر کشور پاکستان در سخنانش به این نکته نیز اشاره کرد که ما تنها از طریق طالبان افغانستان با تروریست های تحریک طالبان ارتباط داریم و حاضر نیستیم با آنها ارتباط مستقیم بگیریم.

نا امن شدن پاکستان پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان یکی از مسائل مهم و چالش هایی است که می تواند در ادامه روابط دو کشور را سردتر از قبل کند.

پیش از این و در دوره اشرف غنی شکایت اصلی پاکستان از افغانستان حضور هند در نواحی مرزی پاکستان و افغانستان و بی توجهی کابل به این مسئله بود.

در صورتی که اسلام آباد نتواند با سرعت مسئله تحریک طالبان را حل کند احتمالا شاهد فعالیت دیگر گروه های تروریستی مانند تجزیه طلبان بلوچ یا گروه های جدایی طلب پشتون نیز خواهد بود.

این در حالی است که دولت شهباز شریف یک رقیب مهم سیاسی به نام عمران خان دارد که در پی انتخابات زود هنگام است و مسائل اقتصادی نیز به شدت گریبان پاکستان را گرفته است.

انتهای پیام/.